Elementerne  - glemt visdom      

JORD

VAND

ÆTER

ILD

LUFT

Gundestrupkarret

 


Cheops-pyramiden

 

 

Mesopotamisk Lyre og Brætspil

 
LYRE      BRÆTSPIL

Du kan vælge, hvad du har lyst til at læse, og selv bestemme rækkefølgen

  • om Gundestrupkarrets udsmykninger, som er en pragtfuld billedbog. Du kan evt. nøjes med at kigge på de flotte figurer.

  • om især Cheops-pyramidens indre arkitektur

  • om en mesopotamisk lyre og et mesopotamisk brætspil

Jeg vil gerne fortælle dig om nogle arkæologiske gåder. Jeg vil fortælle nogle historier om de elementer, folk troede verden bestod af, langt op i tiden. Man regner de gamle grækere som dem, der først satte elementerne i system, men nogle af mine historier vil fortælle dig, at element-opfattelsen er meget ældre. Det tror jeg.

Mine historier handler blandt andet om åndelig udvikling, balance mellem det mandlige og kvindelige, og om guder. 
Og om at vigtige dele af det nogen i dag kender som indisk tantrisk opfattelse kan genkendes i kunsthåndværk og udsmykninger i det gamle Egypten og i Mesopotamien. 

Det her er min kæphest. Jeg er efterhånden fuldstændig overbevist om, at en bestemt tro tidligere har været udbredt over store dele af verden, og at grupper har bragt den videre - ja helt op til vor tid. Hverken den katolske kirke eller den reformerte kristne kirke har kunnet tvinge den væk.

Her er lidt af dens historie.

Og i det hele som en rød tråd: ELEMENTERNE

eller hvis du hellere vil tilbage til min personlige side, 
tryk   >>>>

 

Til gengæld kan jeg love dig spændende læsning. Det er ikke videnskabelige beviser, du får at se, for det drejer sig om at fortolke symboler og billeder på en måde, som andre ikke har gjort før. Og det er gisninger. Men de kan løse nogle gåder. Jeg synes selv billederne taler så klart, at det ikke kan være andet end rigtigt. 
Det handler om at SE.

Siden vi har fået en videnskab, der baseres på helt andre mindste enheder, er elementerne gået i glemmebogen, fordi vi er blevet klogere. Og dermed har vi smidt megen anden gammel visdom ud med badevandet.