Design

Sjove lamper, glas m.m.  tilbage til Niels' side 
Denne lampe blev til dengang Anette og jeg pustede glas nogle år omkring 1990, og er med i kataloget fra udstillingen på Glasmuseet i Ebeltoft "Dansk Glas 94".

Gips, glas og aluminium. Højde 46 cm.

Til udstillingskataloget havde vi udtalt:
"Genstandenes personlige præg opstår bl.a. af ikke altid bevidste inspirationer fra forgangne kulturer, fra naturen og fra eventyr- og drømmeverdener."

Det kan være svært at være original, når det drejer sig om at fremstille drikkeglas. Alt er allerede opfundet, vil nogle sige.

Jeg tror nu, at denne slags glas er ret unikke, bl.a. fordi jeg bevidst bulede bægeret, så kanten bølger ud og ind. Designet blev oprindelig skabt som bryllupsgave til en af vore venner under navnet "cirkusglas". De glade farver og former passer til en flot klovn.

Vi solgte alle de glas, vi kunne nå at lave af slagsen, og vi ved at de er nået så vidt omkring som Paris og Mexico.

Jeg har i en årrække af og til lavet håndmalede uroer som denne, der forestiller Jupiter med skybælterne og de fire største måner - dem man kan se i en stjernekikkert.

Der er et eller andet ved uroer - navnet er misvisende, for det er snarere ro, der kendetegner deres bevægelser. Samtidig giver pindene - vægtstængerne - sammen med kuglerne hele tiden nye næsten grafiske billeder.

Mig selv minder det om Robert Jacobsens skulpturer, som jeg synes ofte har en lignende grafisk afklarethed, tyngde og bevægelse - men det er måske for pralende?